Gevormd door omgeving

Van kinds af aan ben ik opgegroeid in onze gemeente. In mijn tienerjaren ben ik zelf vragen gaan stellen. Ik was in de veronderstelling dat je geloven zelf doet; als je maar genoeg kennis binnenhaalt dan leer je God écht kennen. Ik besefte me later pas hoe ik gevormd ben door mijn omgeving. Door school, vrienden en familie. Ik geloof dat God al die mensen op mijn pad heeft gebracht. Juist door de perspectieven van andere mensen, openbaart God zich. Samen zijn we het lichaam van Jezus, ons grote voorbeeld en onze basis.


Als we er met elkaar over praten, dan spreekt het tot ons en kunnen we Hem beter leren kennen.

Levend woord

De Bijbel is voor mij Gods levende woord. Als we er met elkaar over praten, dan spreekt het tot ons en kunnen we Hem beter leren kennen. Het is een oud boek, maar voor mij klopt het tot op de dag van vandaag. Als ik lees en zie hoe relevant het is, spreekt me dat enorm aan. Ik geloof dat het ‘met elkaar’ heel belangrijk is. Een voorbeeld waarin ik dat terugzag, was rond de geboorte van het kindje van Jasper en Ilse. Dat was spannend. Dezelfde avond zaten we bij elkaar om te bidden en we hielden elkaar daarna intensief op de hoogte. Ze mochten daar ook van getuigen in de kerk.

Sterk in geloof

Juist nu, in deze coronatijd, hoop ik dat we elkaar als gemeente blijven opzoeken. Dat is heel belangrijk. We kunnen zoveel aan elkaar hebben als het om leren en stimuleren gaat. Laten we met elkaar in contact blijven want samen staan we sterk in het geloof.

Last modified: 13 januari 2021