Gebouwen
Oude Pastorie

Achter de Sijpekerk ligt ‘de Oude Pastorie’. Dit prachtige gebouw is in de jaren ’70 van de 20e eeuw geheel in historische stijl gerestaureerd. Op eigen terrein is een parkeergelegenheid aanwezig voor zo’n veertig auto’s.

 

Dit is van oudsher de woning van de predikant van de gemeente. Het gebouw wordt nu vooral gebruikt voor kerkelijke activiteiten. Denk hierbij aan de kinderkerk, jeugdkerk en crèche tijdens de zondagse erediensten, maar ook aan het Leerhuis, catechisatie en oefenavonden van Praise Loosdrecht. Daarnaast is het mogelijk om de Oude Pastorie te huren voor (kleinschalige) feesten en partijen.
Het gebouw bestaat uit drie zalen: de grote zaal, de schouwkamer en de crècheruimte. Deze zijn overigens niet afzonderlijk van elkaar te huren. De keuken ligt centraal tussen deze drie ruimtes.

Entree

De hoofdingang geeft toegang tot de ruime stijlvolle hal, met garderobe, die helemaal doorloopt naar de achterzijde van het gebouw. De gang geeft toegang tot de grote zaal, de schouwkamer en de keuken. De eveneens aangrenzende kelder en opkamer worden alleen voor kerkelijke activiteiten gebruikt. In deze hal bevinden zich twee toiletten. In de ontvangstruimte bij de achterdeur bevinden zich ook nog twee toiletten.

Grote zaal en schouwkamer

De grote zaal is ongeveer 60m2 en geschikt voor groepen tot ± 60 personen, hierbij gebruikt men vaak de schouwkamer (ongeveer 20m2) voor het opdienen van een (buffet)maaltijd. De grote zaal heeft een authentieke uitstraling en beschikt over tafels en stoelen in eenzelfde sfeer. Karakteristiek aan deze zaal is de verhoging halverwege de ruimte – een overblijfsel van vroeger tijden. De grote zaal is geschikt als bijeenkomstruimte voor vergaderingen, recepties, condoleances, feestruimte voor familiegelegenheden of als stijlvolle ambiance voor een lunch of diner. De schouwkamer ademt eveneens een nostalgische sfeer, met een prominente plaats voor de enorme schouw en prachtige originele inbouwkasten. Deze ruimte beschikt over tafels en (kinder)stoelen.

Keuken

De luxe keuken is voorzien van een gasfornuis, een oven, een koelkast, een vaatwasser, koffiezetapparatuur, waterkoker en aanrecht met spoelinrichting.

‘Crèche’ voor jong en oud

De ‘crècheruimte’ is een multifunctionele ruimte met een huiselijke sfeer, te bereiken via de keuken of ontvangstruimte bij de achterdeur. De twee afstapjes bij binnenkomst zorgen voor een beperkte entree door minder valide personen. De ontvangstruimte bij de achterdeur geeft toegang tot nog eens twee toiletten.

Tuin

De achterdeur, aan het einde van de hal, geeft toegang tot het buitenterras. Dit terras is bij huur van het pand ook tot uw beschikking. Houd er wel rekening mee dat er, behalve twee picknickbanken, geen tuinmeubilair aanwezig is en de tafels en stoelen van binnen niet naar buiten verplaatst mogen worden.

Parkeren

Naast het gebouw bevindt zich een grote parkeerplaats; parkeren is gratis.

Adres: Nieuw-Loosdrechtsedijk 169

Voor afspraken over verhuur, bediening en catering kunt u contact opnemen met Henk en Wilma Hennipman, oudepastorie@live.nl

 

''In gemeenschap met de kerk van alle tijden en plaatsen belijden we het geloof.''