Leer het christelijk geloof beter kennen door de Alpha-cursus

Alpha-cursus in de Sijpekerk in Loosdrecht

Heb jij vragen over het christelijk geloof? Of wil je meer weten over de zin van het leven? In september 2021 start de Alpha-cursus in de Sijpekerk in Loosdrecht. De alpha Tijdens de Alpha-cursus leer je het christelijk geloof (beter) kennen.

Wat is een Alpha-cursus eigenlijk?

De Alpha-cursus biedt een kennismaking met het christelijk geloof. In 10 avonden en een zaterdag of weekend worden een aantal basisprincipes uitgelegd.
De cursus is ontstaan in een kerk in Londen. Inmiddels hebben meer dan anderhalf miljoen mensen in meer dan 100 landen deze Alpha cursus gevolgd. Overal zijn mensen enthousiast.

Voor wie is het?

Zoeker of gewoon geïnteresseerd? Jong christen, of juist al jarenlang gelovig? Iedereen is welkom. De Alpha-cursus is voor iedereen die meer wil weten over, of zich meer wil verdiepen, in het christelijk geloof. Je ontmoet nieuwe mensen en echt al je vragen zijn welkom om met de andere deelnemers en de gespreksleiders te bespreken.

Hoe werkt het?

We starten de avond met een gezellige maaltijd. Daarna wordt het hoofdthema – zoals: wie is Jezus? Waarom het kruis? – verder uitgelegd om vervolgens in groepjes uit elkaar om het thema te bespreken en te ontdekken hoe dat je leven raakt.

Hoe kan ik meedoen?

Dinsdag 22 september organiseren we een introductieavond in de Sijpekerk Loosdrecht. Elke cursusavond begint om 20.00 uur en wordt om ongeveer 21.30 uur afgerond. Om elkaar beter te leren kennen, zal elke cursusavond beginnen met een gezellig etentje. Kom langs en ontdek vrijblijvend of het volgen van de cursus wat voor je is!

Ontdek het christelijk geloof

In de Sijpekerk in Loosdrecht

In september 2021 starten we met de Alpha cursus.

Ontmoet – Vraag – Ontdek

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem contact met ons op per mail!
alpha@sijpekerk.nl