Informatief
Open Kerk

Open Kerk zomer 2023

Van 15 juli t/m 2 september is de Sijpekerk op zaterdag geopend van 11.00-16.00 uur. U kunt genieten van koffie en thee of limonade, van orgelmuziek, van een goed gesprek of gewoon van de stilte in onze mooie kerk. Er is ook weer een expositie in het koor en in de ruimte achterin de kerk.

 

Deze zomer heeft de Open Kerk een tentoonstelling met als onderwerp Botanica Biblia, Bijbelse Planten.

 

Planten en bomen zijn onderdeel van het leven van de mensen. Zo was het in de tijden van de bijbel en zo is het in onze tijd. In deze expositie gaan we dieper in op de planten, bomen, vruchten en kruiden die in de bijbel genoemd worden. Door de expositie heen zult u merken dat er in vele een diepere christelijke betekenis is verscholen, die ons geloof richting geeft, bemoedigt en troost tot op de dag van vandaag.

 

Net als andere jaren wordt u ontvangen door gastvrouwen en –heren. Voor veel zaterdagen hebben we al mensen gevonden die deze taak op zich willen nemen. Maar er is nog ruimte voor nieuwkomers. Achterin de kerk zal een lijst komen te liggen waarop u zich kunt inschrijven, wanneer u hiervoor belangstelling hebt.

 

Hartelijk welkom!

 

Werkgroep Open Kerk

De werkgroep

Klaus, Barbara, Marry, Ina, Tineke, Nelly, Eduard en Christien.

''In gemeenschap met de kerk van alle tijden en plaatsen belijden we het geloof.''