Open Kerk

Sinds 2011 is de Sijpekerk tijdens de zomermaanden geopend op de zaterdag. Vanaf 2012 is tijdens de openingstijden niet alleen de kerk, maar ook een tentoonstelling te bezichtigen waarbij af en toe het orgel wordt bespeeld. Het thema van de tentoonstelling is elk jaar wisselend en wordt bedacht door de Open Kerk-commissie.

Zomertentoonstelling 2019

“Ik denk aan je”

In de unieke tentoonstelling `”Ik denk aan je” is een verzameling oude poëziealbums en gelegenheidsgedichten tentoongesteld. De soms ontroerende gedichtjes zijn prachtig geïllustreerd met mooie albumplaatjes en soms kleurrijke tekeningen. De verzameling geeft een interessant inzicht in de ontwikkeling van gedichten en versjes in de 19e en 20e eeuw.
De tentoonstelling heeft plaats in de 15e eeuwse Sijpekerk met haar bijzondere geschiedenis en interessante bezienswaardigheden.
De Sijpekerk en de tentoonstelling zijn van 13 juli tot en met 14 september elke zaterdag open van 11.00 tot 16.00 uur. Ook kunt u genieten van orgelspel op het prachtige orgel van de Sijpekerk.
De entree is gratis.
U wordt van harte uitgenodigd de tentoonstelling in de Sijpekerk aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk 171 te Loosdrecht te bezoeken.

Wie?

– ??

Contact:

‘In gemeenschap met de kerk van alle tijden en plaatsen belijden we het geloof’.