Het geloof is bij me gebleven

Wie Jezus voor mij is? Alles, een Vader, een Vriend…. vul maar in. Ik ben geboren in De Hoef, in een christelijk gezin, de jongste van negen kinderen. Het geloof heb ik mee gekregen, en het is bij mij gebleven. Niet dat ik alles weet of kan verklaren, maar geloven is vooral vertrouwen ook als je het niet begrijpt en ziet. Vanaf mijn zeventiende jaar kwam ik in Loosdrecht werken, daar ontmoette ik Geurt. Wij zijn samen naar de catechisatie in Oud-Loosdrecht gegaan met zes personen bij dominee Goethals. Daar hebben wij ook samen belijdenis gedaan in 1962.

Vertrouwen

Ik luister graag naar Christelijke muziek, bijvoorbeeld naar het prachtige lied Ik stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God. Vooral in moeilijke momenten, en die zijn er veel. Dan word je gedragen door de Vader.

Zo houd ik ook enorm van de Nederland Zingt-dag. Zo’n 40 jaar geleden meldde ik me daar als vrijwilliger aan, en sinds die tijd ben ik er vele malen geweest. Het programma Nederland Dichtbij bekijk ik ook altijd graag. In de ochtend luister ik vaak naar de podcast ‘Eerst dit’ op mijn telefoon, soms vind ik het mooi, niet altijd. Maar toch denk je er in de loop van de dag wat over na en dat vind ik wel prettig.

Doorpraten

Over Jezus vertellen vind ik belangrijk, maar doe dat dan toch wel het meest bij gelovige mensen. Laatst stelde een ongelovig iemand mij wel allerlei vragen over de kerk, en toen dacht ik: ja, daar zou ik wat dieper over moeten doorpraten (hij moest weer weg). Het is toch leuk als iemand geïnteresseerd is.

Bijzonder dat God om je heen staat.

Toen Geurt drie weken ziek was, was dat zwaar en moeilijk. Ik ben zo dankbaar dat ik de kracht kreeg om Geurt te mogen helpen. Dat hij thuis mocht blijven was zo bijzonder, maar ook dat God om je heen staat en je draagt. Geurt praatte bijna niet meer, en vroeg er wel om naar geestelijke liederen te mogen luisteren. Ik ben er heel dankbaar voor dat de kinderen om mij heen waren met het overlijden van Geurt.

Last modified: 1 juni 2021