Kerkgebouw

De Hervormde gemeente van Loosdrecht heeft diverse gebouwen tot haar beschikking. De betreffende gebouwen zijn de Sijpekerk, de “Oude Pastorie” en het Wijkgebouw.

Verhuur kerkelijke gebouwen

Voor bruidsparen van buiten de Hervormde gemeente van Loosdrecht is het mogelijk de Sijpekerk of de kerk van Oud Loosdrecht te huren voor een huwelijksdienst. De huwelijksdienst dient dan te worden gehouden onder de verantwoordelijkheid van de kerkenraad van een andere Protestantse Kerk, welke schriftelijk toestemming moet vragen aan de scriba van de Kerkenraad van de Hervormde Gemeente te Loosdrecht. Als er geen bijzondere omstandigheden zijn zal toestemming worden verleend en kan het bruidspaar met de eigen predikant en kerkenraad een dienst houden. De kerk zal alleen beschikbaar worden gesteld als het gaat om een huwelijk van man-vrouw.

Al deze gebouwen zijn afzonderlijk te huur onder bepaalde voorwaarden. Zie hier ook de Algemene voorwaarden.

Contact: Anneke van Henten scriba@sijpekerk.nl

Contact: Gert-Jan Verhoeven genjverhoeven@gmail.com